Over mij

Richard Loohuis

Mijn naam is Richard Loohuis en ik ben geboren op het Twense platteland. Ik heb mijn jeugd doorgebracht op de boerderij van mijn ouders en grootouders. Ik was de vierde geborene in het gezin van 6 kinderen. Het was een gemengd familiebedrijf met koeien en varkens. Het dagelijkse werk was het verzorgen van de dieren en het land. Gaande de jaren heb ik mijn deel hier aan bijgedragen. Ik heb veel wijsheid van de natuur mogen leren,  één  van de wetten is : Balans,

Balans

De balans in geven en nemen als in het vertaal naar  mens zijn. Is dit niet in evenwicht dan ontstaat er disbalans met alle gevolgen van dien! Het klinkt zo eenvoudig en de werkelijkheid is vaak zo anders. Vele jaren heb ik met plezier en enthousiasme gewerkt en het bedrijf verder ontwikkeld.
Het natuurlijke en het behoud van de aarde staat hoog in mijn vaandel. Dit om de aarde voor een volgende generatie te behouden!
Goed boeren is goed loeren en dat is een uitspraak wat ik lang nageleefd heb. Het heeft me veel geleerd.

Biodanza op mijn levenspad

Biodanza kwam op mijn levenspad en dit raakte mijn innerlijke pad. Mijn eigen identiteit werd aangesproken in de dans en deze was uit balans. Veel geven en minder nemen was dat wat ik geleerd had. Het verlangen om de balans te herstellen en mijn eigen pad te gaan werden werkelijkheid. Begin 2011 heb ik vanuit mijn hart de boerderij doorgegeven aan mijn jongste zus en zwager. Mijn droom en tevens zijn droom konden werkelijkheid worden door het vertrouwde los te laten en beide nieuwe wegen in te slaan, niet wetende wat het zou brengen.

De sprong in het onbekende

Een niet weten en toch weten dat ik mijn eigen innerlijke weg als kompas moest gaan, Mijn innerlijke dans en hier expressie aan geven door het leven te dansen. Biodanza nodigt mij keer op keer uit mijn gehele potentieel,  mijn natuurlijke staat te omarmen en ermee te dansen. Mijn natuurlijke zijn, zelf bewustzijn, pulserend tussen binnen en buiten wereld. In Biodanza is dat pulseren tussen mijn identiteit en in regressie gaan. Terug keer naar mijn eigen innerlijke bron en van daaruit beslissingen nemen. Dit is soms afscheid nemen van het oude vertrouwde zodat er ruimte ontstaat voor een nieuwe stroming. Tevens kan tijd hier een helende factor zijn.

Afrika : Mannen Tanzania Reis.

Deze reis heb ik in Januari 2018 mogen ervaren. 2 weken met mannen broeders op pad in dit prachtige Afrikaanse land. Letterlijk en figuurlijk afdalen van het drukke Nederland naar de binnen landen van Tanzania. Met elkaar wandelen en delen  en jezelf ontmoeten. Jou deel inbrengen en jou deel nemen. Jezelf laten zien met alles wat er is zonder maskers midden in deze prachtige natuur. De prachtige vergezichten en dan te bedenken dat alles wat buiten ons is resoneert met alles wat in ons is. Heel blij en ik voel me gezegend dat ik deze reis heb mogen ervaren met mijn mannen broeders!

Opleidingen

Inleiding

De hbo opleiding: Homeopathie voor dieren heb ik het theoretische gedeelte gevolgd.  Familie opstellingen, mindfulness en compassie trainingen hebben mijn leven verrijkt. De didactische training van Biodanza,  Biodanza in de natuur en  The heart of transformation zijn extensies die ik  gevolg heb.

Homeopathie

Homeopathie en de kracht ervan heb ik mogen ontdekken op de boerderij doordat ik dieren vele jaren op deze manier heb behandeld.  Indien  er een onbalans was gaf ik mijn koeien een middel en vele mooie resultaten heb ik mogen ervaren. Iedereen heeft van nature een herstellend vermogen in zich.  Een voorbeeld bij de mens hiervan is koorts, een natuurlijke afweer om bacteriën in hun groei te remmen. Als je via deze weg je eigen afweer aan spreekt kom je er sterker uit.